INFO

Dirty Crowd Entertainment är ett Street kollektiv från Nordöstra Göteborg med inriktning Hip-Hop sedan år 2005, med ambitionen att växa och bli större, så länge vi följer samma mentalitet. Vårt syfte är att solidariskt främja varandras musik och konst och gemensamt sprida hiphoprörelsens budskap och mentalitet. Vi har också ett stabilt entourage av trogna vänner som hängivet stödjer rörelsen i alla dagar och väder.

“Vi kommer från en hård miljö och har redan i unga åldrar tung livserfarenhet. Vi är dom som aldrig fick ordet, vi är här för att ta ordet tillbaka.
– Vi är Dirty Crowd för evigt!”

Bakgrund och historia

Angered (Hammarkullen) och Bergsjön var de första Göteborgsförorterna som tog in Hiphopen som sin genuina kultur och började utöva dess konstformer, redan i början av 80-talet. Efter många upp och nedgångar i hiphopens historia blev kulturen i början av 90-talet en bärande pelare för ungdomskulturen i dessa förorter. I segregation, utanförskap och diskriminering frodades influenserna från Grupper som N.W.A. Public Enemy och Ghetto Boys och därav Angereds första Hiphop-kollektiv; Hammer Hill Click.

Sedan dess har generation efter generation och förort till förort spridit kulturen och växt den stor. I mitten av 2000-talet samlades ett antal av dessa olika generationer för att samla rörelsen och ta det tillbaka under ett gemensamt namn: Dirty Crowd Entertainment.

Dirty Crowd Ent. har på sistone hållt en låg profil under några år men är nu tillbaka med nytt blod och en ny arbetsstruktur bestående av en styrmotor ett artist stall och ett stabilt street crew. Personer som agerar styrande motor idag är: Chato Ladron, Negro Escandaloso, LM36, Anonimo, Black Ghost och Flame. Dirty Crowd Street Crew består av nära vänner som supportar och promotar DC, hjälper till vid arrangemang/spelningar, produktioner/inspelningar och allt annat däremellan som behövs för att stärka hela kollektivet.

Diskografi

I got the Mixtape – DirtyCrowd Mixtape Vol I (2006)
Who got the Mixtape – DirtyCrowd Mixtape Vol.II (2007)
Negro Escandaloso – Made in Bolivia (2007)
Dj Chulo – Who´s That Spanish Kid Vol III (2007)
Stuken Af Fördärvet – Den förlorade sonen (2007)
Dirty Dust – Neighbourhood Love (2009)
Daniel Beats & Negro Escandaloso – Genesis (2010)
Jesus Malverde AKA Black Ghost – Blod På Mikrofonen (2011)

THE MIXTAPE – DirtyCrowd Mixtape Vol.III (2012)

GizLee – Gisli The Album (2012)

Musikvideos:
XO aka Ekkizo – Deregna (2007)
Chato Ladron – Pokerface (2008)
Negro Escandaloso – Calidad (2009)

Kommande släpp:
Daniel Beats & Negro Escandaloso – Genesis Vol II

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>