CHATO

Chato Ladron

Namn: Enver “Chato Ladron” Ramirez
Född: 1977
Favoritartist: Black Ghost
Motto: “Ain´t none about the best, but the first” “Si hay piedra en el camino, llena tu bolsillo”
Shu: @The Chato Law
Bio:
Det här är självaste Gudfadern av Hiphop i Angered, man kan säga att han är (tillsammans med Alvar & Gustavo, som omkom i Backa branden) en pionjär av den förorts-hiphop-rörelse som finns idag i Göteborg.
Han var en drivande motor i original gruppen HammerHill Click, som inspirerade hela förorten att börja rappa och driver fortfarande hiphop kulturen vidare. Hela de förloppet kan man se i filmen 88 Soldiers från 99. (FilmAteljén)
DirtyCrowd är en direkt avart inspirerad av Hammer Hill Click, Fortfarande kan man idag se en logga till minne av Gustavo i hörnet på alla släpp.

Förutom hiphopen så har han spelat teater, radio teater, skrivit manus till film och teater, varit med och startat en musik utbildning i Hammakullen -The Musik College-, arrangerat olika festivaler, föreläser i skolor och universitet om hiphop och förortskultur och jobbar på en studio i Majorna med att coacha den nya generationens hiphop kids. Rena schweiziska arme kniven med andra ord.
Han har medverkat i alla DC mixtapes och gästat andra rappare men inte get ut någonting själv sedan 1998  med HammerHill Click – 199-88.
Till våren planerar han att släppa en antologi med alla Featurings som han medverkat i genom åren.
Lyssna: Enandet
Lyssna: “Vissa har jag fått att läsa böcker”